Arbejdsløsheden i euroland faldt i oktober

For første gang i lang tid er der lidt at glæde sig over i forhold til arbejdsløsheden i den 17 nationer store eurozone.

Foto: Linda Kastrup. For første gang i lang tid er der lidt at glæde sig over i forhold til arbejdsløsheden i den 17 nationer store eurozone.
Læs mere
Fold sammen

Arbejdsløsheden faldt således til 12,1 pct. fra 12,2 pct. i oktober, fremgår det af friske tal fra Eurostat.

Det var samtidig en bedre udvikling end ventet, idet økonomerne ifølge Bloomberg News havde regnet med en fastholdelse af ledighedsniveauet på 12,2 pct.

For hele EU forblev arbejdsløsheden på 10,9 pct., fremgår det af opdateringen. Omsat til tal svarer det til, at 26,6 mio. mennesker var uden job i EU i oktober, mens tallet for eurozonen var 19,3 mio. Antallet faldt med 75.000 personer i EU i årets tiende måned, mens antallet af arbejdsløse i eurozonen faldt med 61.000 personer.

Blandt medlemslandene i eurosamarbejdet var arbejdsløsheden lavest i Østrig med 4,8 pct. - og det er samtidig det laveste niveau i hele EU. Den højeste offentliggjorte arbejdsløshed i oktober var at finde i Spanien, hvor arbejdsløsheden var 26,7 pct. Det senest offentliggjorte tal fra Grækenland - fra august - var dog højere med 27,3 pct.

/ritzau/FINANS