Arbejdersønnen, der vil bestemme

Portræt. 31.12.04: Leif Tullberg gik ud af skolen efter 7. klasse. I dag er han administrerende direktør for milliardvirksomheden DSV. Han er nem, siger han selv - hvis blot han får lov til at bestemme.

Leif Tullberg trivedes ikke i skolen. Ikke fordi, han ikke kunne følge med, det interesserede ham bare ikke. Selv mener han, at det var fordi, han ikke kunne forlige sig med disciplinen:

"eg er altså sådan, at jeg er rimelig nem, bare jeg får lov til at bestemme", forklarer han.

Man kan dog ikke sige, at den korte skolegang har sat en stopper for Tullbergs karriere. Sammen med makkeren Kurt T. Larsen har han skabt den europæiske transportvirksomhed DSV, der i dag står i en markedsværdi af 7.5 millarder kroner og har 12.000-13.000 lastbiler kørende rundt på de europæiske motorveje.

Om starten på DSV fortæller Tullberg:

"I 1976 blev jeg bedt, om jeg ville være med til at lede DSV for en flok vognmænd. Jeg havde den der entreprenørånd, så det ville jeg gerne", siger han og tilføjer, at han altid har haft "en eller anden idé med lastbiler".

Og noget med lastbiler blev det altså. I Berlingske Tidende Business på søndag, fortæller Tullberg uddybende om sit liv- og arbejdsliv, og om hvordan han måske i virkeligheden lagde grunden til DSV, da han legede med lastbiler på gulvet som barn. Eller måske var det dengang, han byttede familiebilen væk for en lastbil?

Læs mere i Berlingske Tidende Business på søndag.sbh@berlingske.dk