Arabiske landes Qatar-boykot vil vare ved og blive udvidet

Udenrigsministre fra Saudi-Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten mødtes onsdag for at diskutere deres boykot af Qatar. Foto: REUTERS/Khaled Elfiqi/Pool  Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire arabiske landes boykot af Qatar både politisk og økonomisk vil stå ved magt, indtil Qatar ændrer stil. Golfstaterne og Egypten overvejer også at stramme skruen yderligere over for nabolandet.

Det siger Saudi-Arabiens udenrigsminister, Adel al-Jubeir, efter et møde mellem de fire boykotlandes ministre.

»Vores boykot fortsætter,« siger Adel al-Jubeir på et pressemøde.

Han kommer ikke nærmere ind på, hvilke yderligere skridt der potentielt vil blive taget. Det er heller ikke varslet, hvornår de muligvis udvidede sanktioner vil træde i kraft.

Saudi-Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten har i flere uger boykottet Qatar. De er også utilfredse med Qatars svar på de 13 krav, som de forlanger opfyldt for at genoprette forbindelse til landet.

Qatar viser mangel på vilje til at løse krisen, lyder det i en fælles udtalelse fra udenrigsministrene onsdag aften. Mødet blev holdt i Kairo.

Tidligere onsdag opfordrede Qatar til dialog for at finde en løsning på konflikten.

»Qatar holder fast i at opfordre til dialog. Vi byder ethvert seriøst forsøg fra vores nabolande på at løse vores uenigheder velkommen,« sagde Qatars udenrigsminister, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, ifølge nyhedsbureauet AFP.

»Men vi accepterer ikke, at andre blander sig i vores interne affærer,« sagde udenrigsministeren videre.

Saudi-Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater samt Egypten afbrød 5. juni de diplomatiske forbindelser til Qatar. De beskylder Qatar for at støtte terrorisme samt for at have for tætte bånd til Iran.

Landene kræver blandt andet, at Qatar lukker tv-stationen Al Jazeera. Qatar skal også nedtone de diplomatiske forbindelser med Iran, lukke en tyrkisk militærbase og indstille støtten til oppositionsgrupper i andre lande.

/ritzau/