Applus Bilsyn på vej til den spanske børs

Den spanske test-koncern Applus - som driver danske bilinspektioner - er på vej til den spanske børs som et af de første større selskaber, siden den spanske bankkrise fik udenlandske investorer til af trække alle aktiver ud af landet.

Bilsyn af Alfa Romeo hos Applus Bilsyn i Silkeborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Den internationale investeringsgigant og kapitalfond Carlyle lægger nu an til at høste gevinsten af sin 11 milliarder kroner store investering i spanske Applus, som blev foretaget i 2007.

Ifølge Financial Times har Carlyle nu valgt Madrid-børsen som platform for en exit, selv om det har været særdeles tyndt med børsnoteringer på den spanske børs, siden bankkrisen for alvor satte ind i 2011.

Applus, der beskæftiger sig med tekniske tests og industriel certifikation, blev kendt herhjemme, da daværende transport- og energiminister Flemming Hansen (K) i 2005 solgte Statens Bilinspektion for 480 mio. kr. til spanierne.

Mens bilinspektionsfirmaet Applus i Danmark kører med voldsomme underskud, så har koncernen helt overordnet været en succes blandt de kapitalfondsejede spanske selskaber. Alene sidste år voksede driftsoverskuddet med 19 pct. til 1,3 milliarder kr.

Ifølge Financial Times kan værdien af Applus i dag opgøres til omkring 18,7 milliarder kr., hvis det skal værdisættes som de schweiziske og franske konkurrenter SGS og Bureau Veritas.