Apple-topchef tordner mod 'farlig' anti-homolov

Apple-topchef Tim Cook skyder med skarpt mod flere amerikanske stater, der har indført lovgivning, som i praksis lovliggør diskrimination af homoseksuelle. Den type lovgivning går i mod de principper, som USA bygger på, lyder det.

Apple-topchef Tim Cook advarer mod lovgivning, der diskriminerer amerikanske borgere på baggrund af deres tro eller seksualitet. I sidste uge vedtog staten Indiana en lov, som af kritikere bliver set som et forsøg på at diskriminere mod statens homoseksuelle borgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

En bølge af farlig lovning skyller ind over flere amerikanske stater. Såden lyder hovedbudskabet i den advarsel, som Apple-topchef Tim Cook er afsender på i et debatindlæg i Washington Post.

Cook retter skytset mod de såkaldte religiøse frihedslove, der i praksis gør diskrimination af homoseksuelle lovligt. I sidste uge indførte staten Indiana en lovpakke, der giver virksomheder mulighed for at nægte at udføre et stykke arbejde, hvis det strider mod ejerens religiøse overbevisning. Det ses af kritikere som et forsøg på at diskriminere statens bøsser og lesbiske.

Da loven blev vedtaget i Indiana - med et stort flertal - forsikrede det republikanske partis flertalsleder, at loven på ingen måde har til hensigt at genere homoseksuelle, men i stedet er tænkt som en beskyttelse af statens troende indbyggere.

Den forklaring køber Tim Cook dog ikke. I sit indlæg i Washington Post nævner Apple-topchefen specifikt lovpakken fra Indiana som et eksempel på en udvikling, som han finder farlig.

»Den type lovgivning forsøger at rationalisere uretfærdigheder ved at foregive at forsvare noget, som mange af os har kært. Det går imod selve de principper, som vores nation bygger på, skriver Cook og advarer imod, at årtiers fremskridt mod større ligestilling er i fare.

Apple-topchefen slår fast, at det amerikanske erhvervsliv for længe siden kom frem til den konklusion, at diskrimination i alle dets former er skidt for forretningen.

»På vegne af Apple stiller jeg mig frem og tager afstand mod denne bølge af ny lovgivning, hvor end den vinder frem. Jeg skriver dette i håbet om, at mange flere vil tilslutte sig denne bevægelse, skriver Apple-chefen.