Apple taber 13 milliarder på stærk dollar

Den stigende dollarkurs rammer eksporten og kan koste Apple milliarder i tabt omsætning.

Foto: CHANCE CHAN. Stigende dollarkurs rammer blandt andre Apple. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Den stærke dollarkurs er gode nyheder for dansk eksport og tilsvarende dårlige for amerikansk.

En analyse i Financial Times vurderer således, at amerikanske virksomheder har tabt over 137 milliarder kroner i tabt omsætning i seneste kvartal på grund af valutakursen, og tallet ser kun ud til at vokse.

For elektronikgiganten Apple, der præsenterer kvartalsregnskab sent mandag aften, betyder det, at mere end 13 milliarder kroner kan være skåret af kvartalsindtægterne, skriver Financial Times.

»Toplinjevæksten (vækst i omsætning, red.) er utroligt udfordret. Dollaren er et endnu større problem, end folk tror,« siger Dan Greenhaus, chefstrateg hos BTIG, til avisen.

I de seneste år har amerikanske virksomheder nydt godt af en svag dollarkurs, der har gjort det billigt for eksempelvis europæere at importere varer fra USA. Det har blandt andet været med til at forstærke den økonomiske genopretning efter finanskrisen i USA.

Men de seneste års tid har dollarkursen været stigende, og det sker samtidig med at det globale økonomiske aktivitet falder. Alt i alt rammer det hårdt, og 55 procent af amerikanske virksomheder i Standard & Poor 500-indekset har således faldende omsætning, viser en analyse.