Apple-medstifter: Jeg køber ikke iPhone X fra dag ét

Apple-medstifter Steve Wozniak har for første gang ikke tænkt sig at opgradere sin til den nye iPhone X, så snart den kommer på markedet. Der gik ellers blot få minutter, før telefonen var revet væk, da Apple natten til fredag åbnede op for forudbestillinger af den nye telefon.

Apple medstifter Steve Wozniak har ikke planer om at opgradere til den nye iPhoneX, så snart den bliver tilgængelig. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS PETER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang nogensinde har Apple-medstifter Steve Wozniak ikke travlt med at få fingrene i den nye iPhone X, når den lander i butikken.

»Jeg vil hellere vente og se med den her. Jeg er glad for min iPhone 8 - som for mig er det samme som iPhone 7, der er det samme som iPhone 6. Af en eller anden grund kommer iPhone X til at være den første iPhone, jeg ikke opgraderer til fra dag ét« sagde Wozniak mandag til CNBC fra sidelinjen af Money 20/20-konferencen i Las Vegas og tilføjede:

»Men min kone vil, så jeg kommer til at være tæt nok på til at se den«.

Steve Wozniak er blandt andet skeptisk over for, om iPhone Xs nye funktion til ansigtsgenkendelse, Face ID, kommer til at fungere, som det skal, skriver det amerikanske medie CNBC.

Den nye iPhone X markerer, at iPhone i 2017 har ti års jubilæum. Apples telefonserie, som første gang blev lanceret i af Steve Jobs i 2007, har været de mest populære smartphones i de ti år, telefonerne har været på markedet.

Der gik heller ikke mere end få minutter, før Apples nye flagskibstelefon iPhone X blev revet væk, da der blev åbnet op for forudbestillinger af natten til fredag. Leveringstiden steg hurtigt til to-tre uger, dernæst til fire-fem uger og landede efterfølgende på fem-seks uger, skriver AppleInsider.

Det er uvist, om Apple har sat salgsrekord, eller om lagerstatussen på iPhone X simpelthen har været alt for lav. KGI-analytikeren Ming-Chi Kuo har tidligere hævdet, at Apple kun har haft mellem to til tre millioner eksemplarer af iPhone X klar, mens Apple til sammenligning var i besiddelse af 10 millioner enheder, dengang det var muligt at forudbestille Apples iPhone 6.I går fastslog Apple dog i en pressemeddelelse, at der vil være eksemplarer at købe for de kunder, der fysisk går ind i en Apples mange butikker rundt om i verden for at købe en ny iPhone X.