Appelret skal høre argumenter imod Trumps indrejseforbud

Appelretten i San Francisco har planlagt en høring i sagen om præsident Donald Trumps omstridte indrejseforbud tirsdag klokken 15 lokal tid. Det svarer til midnat mellem tirsdag og onsdag dansk tid.

Donald Trump indførte 27. januar et midlertidigt indrejseforbud mod borgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Samtidig udelukkede han syriske flygtninge på ubestemt tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN

Tre føderale dommere skal således tirsdag høre argumenterne imod Donald Trumps indrejseforbud for at tage stilling til dets skæbne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Indrejseforbuddet har været suspenderet siden fredag, hvor en dommer i Seattle i delstaten Washington beordrede et midlertidigt og landsdækkende stop for Trumps kontroversielle foranstaltning.

Tirsdagens høring forventes at vare i flere timer og skal ifølge CNN gennemføres over telefon.

Statsadvokater fra delstaterne Washington og Minnesota har udfordret indrejseforbuddet og mener, at det skal ophæves permanent, fordi dekretet har "udløst kaos".

I San Francisco har flere store teknologivirksomheder meldt deres støtte til de kræfter, der forsøger at få ophævet forbuddet.

Trumps administration skulle inden mandag aften lokal tid aflevere et skriftligt forsvar for indrejseforbuddet til appelretten.

Appelretten i San Francisco har ifølge CNN ry for at være en af de mest liberale domstole i USA. Uanset hvad resultatet af høringen bliver, forventes det ifølge CNN, at næste skridt i det retlige opgør bliver den amerikanske højesteret.

I mellemtiden forsvarer det amerikanske justitsministerium indrejseforbuddet.

Samtidig hævder ministeriet, at den føderale domstol i Seattle begik en fejl, da den suspenderede loven fredag.

»Præsidentens dekret er en retmæssig udøvelse af præsidentens beføjelser over indvandrere, der kommer ind i USA,« står der ifølge nyhedsbureauet AFP i en meddelelse, der er indleveret til appelretten.

Donald Trump indførte 27. januar et midlertidigt indrejseforbud mod borgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Samtidig udelukkede han syriske flygtninge på ubestemt tid.