Antallet af smittede på slagteri i Ringsted højere end ventet – nu skal alle testes igen

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted er steget med 41 over de seneste tre døgn. Det er i den høje ende af, hvad Danish Crown og myndighederne havde ventet. Og det får konsekvenser.

 
Coronavirussen er stadig i Danmark. Få overblikket her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix/ Mathias Svold/Asger Ladefoged/Linda Kastrup/Søren Bidstrup/Mads Claus Rasmussen, redigering: Ida Meesenburg og Mathilde Oda Jørgensen. Fold sammen
Læs mere

Samtlige medarbejdere, som er mødt på arbejde torsdag på Danish Crowns slagteri i Ringsted, skal have foretaget en coronatest i løbet af dagen. Det drejer sig om et sted mellem 600 og 700 medarbejdere.

Det er konsekvensen, efter at Danish Crown og myndighederne har kigget nærmere på udviklingen i smittetallene siden mandag. Det skriver Danish Crown på sin hjemmeside.

Siden mandag er antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted steget fra 79 til nu 120. Det er en stigning på 41 i løbet af de seneste tre døgn.

»Det er en stigningstakt i den høje ende af det, både Danish Crown og myndighederne forventede. Derfor har Danish Crown aftalt med myndighederne, at alle medarbejdere på slagteriet i Ringsted testes i dag, torsdag,« skriver selskabet.

»Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen. Målet er, at vi får en status for de mellem 600 og 700, der er på arbejde på slagteriet i dag. Det vil give os et klart billede af udviklingen, og så sætter vi os igen sammen med myndighederne,« udtaler Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

38 smittede blandt hjemsendte medarbejdere

Blandt de 321 medarbejdere, der blev testet på slagteriet i mandags, blev der umiddelbart fundet 16 nye smittede. Resten af de 38 nye smittede er fundet i den gruppe af medarbejdere, der i løbet af sidste uge blev sendt hjem, enten fordi de er kontaktpersoner til personer, som er konstateret smittet, eller fordi de arbejder i den afdeling, der blev lukket ned tirsdag i sidste uge.

Selskabet oplyser også, at der på nuværende tidspunkt ikke er konstateret smitte blandt hverken Fødevarestyrelsens ansatte eller medarbejderne hos det eksterne rengøringsselskab, der gør rent på slagteriet.

Resultatet af torsdagens test på slagteriet i Ringsted forventes at være klar i løbet af weekenden.

Meldingen kommer, samtidig med at der er spekulationer i norske medier om, at Sjælland bortset fra hovedstaden kan risikere at ryge på Norges røde liste over områder, man ikke skal rejse til.

Ud over Ringsted er der i øjeblikket et større udbrud af covid-19 i Aarhus. Her har kommunen og myndighederne på et fælles pressemøde torsdag indskærpet over for aarhusianerne, at de skal være mere omhyggelige med at følge anbefalingerne om god hygiejne, at holde afstand og bære mundbind, hvor der er mange mennesker samlet, i et forsøg på at inddæmme smittespredningen i Danmarks næststørste by.