Antallet af danske overnatninger i februar sætter rekord

Aldrig før har så mange danskere valgt at booke en overnatning i Danmark i februar, som det er tilfældet i år.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i februar 2022 har været 1,1 million danske overnatninger. Det er fordelt på blandt andet hoteller og feriecentre. Her ses Hotel Sanders i København (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været meget populært at holde vinterferie hjemme i Danmark i år.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i februar 2022 har været 1,1 million danske overnatninger. Det er fordelt på blandt andet hoteller og feriecentre.

Det er første gang, at de danske overnatninger i en februar runder en million.

Sammenlignet med februar 2021 har der i februar 2022 været 659.000 flere overnatninger. Det er en stigning på hele 161 procent.

Den store stigning skal ses i lyset af, at der i februar 2021 stadig var restriktioner forbundet med covid-19. Det var først senere på året, at der begyndte at blive løsnet op, og de overnattende gæster vendte mere tilbage.

På grund af de fortsatte restriktioner i februar 2021 var der mange danskere, som holdt vinterferie i et dansk sommerhus. Et år senere er der knap så mange, der har gjort det samme. Det viser andre tal fra Danmarks Statistik.

I februar 2022 har der været 856.700 overnatninger i danske feriehuse. Det er en nedgang på 19 procent i forhold til februar 2021.

Nedgangen kan som nævnt forklares med, at der i februar 2021 stadig var restriktioner, som gjorde, at der næsten ingen udenlandske gæster var, samtidig med at mange danskere valgte at blive hjemme frem for at rejse ud.

/ritzau/