Antal af konkurser accelererer i højeste tempo siden 2009

Globale selskaber, der udsteder erhvervsobligationer, er indtil videre gået konkurs med gæld for samlet 50 mia. dollar i år. Antallet af konkurser stiger i øjeblikket i det højeste tempo siden finanskriseåret 2009.

Globale selskaber, der udsteder erhvervsobligationer, er indtil videre gået konkurs med gæld for samlet 50 mia. dollar i år. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det skriver Financial Times.

Antallet af konkurser hos større selskaber endte i sidste uge på fem, hvilket inkluderede den første europæiske konkurs i år, den norske papirproducent Norske Skogindustrier.Et stort fald i råvarepriser suppleret med lavere global vækst og manglende efterspørgsel på metaller og råmaterialer gør ondt på særligt olie- og gasproducenter og mineselskaber. Næsten halvdelen af konkurserne er således sket i disse industrier.

Det amerikanske kreditvurderingsselskab S&P forudser, at omkring fire pct. af de amerikanske selskaber, der udsteder erhvervsobligationer, vil gå konkurs, inden året er omme. Dette vil være mere end en fordobling af tallet fra 2014.

- Stress i form af fortsat lave oliepriser og pengepolitiske stramninger fra Federal Reserve (den amerikanske centralbank, red) for første gang i ni år samt lavere global vækst vil føre til endnu flere konkurser i de næste 12 måneder, siger Diane Vazza, analytiker hos S&P.

Investorer og analytikere venter i øjeblikket på den amerikanske regnskabssæson, der kan afgøre skæbnen hos flere af de selskaber, der har været i problemer.