Ansatte er tabere ved konkurser

Medarbejderne risikerer at komme økonomisk klemme, hvis de har lagt penge ud for virksomhed, der går konkurs.

Mens antallet af konkurser stiger i erhvervslivet, kommer stadig flere medarbejdere i økonomisk klemme i konkursboerne. De har lagt ud for taxaturen, kundefrokosten eller kurset, ofte på det kreditkort firmaet bad dem oprette. Men i en konkurs er der ingen hjælp af hente i Lønmodtagernes Garantifond, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Medarbejderen skal stille sig op i køen sammen med alle de andre kreditorer, der har penge til gode.

- Det er et problem, vi ser med jævne mellemrum, og det er noget, mange lønmodtagere og måske heller ikke arbejdsgivere er klar over. Der er derfor i hvert fald et behov for at gøre opmærksom på forholdene, siger Carsten Ceutz, partner og konkursspecialist i advokatfirmaet Bech-Bruun.

Ofte sker udlægget via et kreditkort, som firmaet har fået en medarbejder til at oprette, og hvor pengene bliver trukket på medarbejderens egen konto. Meningen er, at medarbejdere kan nå at aflevere regningen for udlægget og få pengene refunderet i god tid inden, at pengene faktisk bliver trukket på kontoen. Dermed bør det ikke blive et problem. Men mange får ikke lige afleveret regningerne med det samme, eller man har lagt pengene ud kontant.

/ritzau/