Ansat: Enron fortsatte destruktion af papirer

Det skandale- og konkursramte amerikanske energiselskab Enron fortsatte med at makulere potentielt belastende papirer i lang tid efter, at en domstol havde beordret det til at stoppe. Det hævder en nu forhenværende topmedarbejder i selskabet.

En tidligere højtplaceret ansat i det konkursramte amerikanske energifirma Enron hævder, at destruering af firmaets papirer er fortsat i hvert fald frem til sidste uge. Destrueringen af papirerne vil i givet fald være et brud på rettens ordre fra oktober, oplyste den amerikanske tv-station ABC News mandag lokal tid.

Den tidligere ledende ansatte, Maureen Castenada, oplyste, at hun forlod det fallerede firma i midten af januar, og at regnskabskontoret på det tidspunkt var i fuld gang med at destruere potentielt belastende papirer.

Maureen Castenada oplyste, at hun fra sin plads i investerings-afdelingen kunne se kasser af makulerede dokumenter i regnskabskontoret.

Enrons talsmand har efter oplysningerne erklæret, at firmaet siden oktober har udstedt ordre om, at ingen officielle papirer må destrueres.

Enron måtte efter i flere år at have skjult store tab i regnskaberne begære sig konkurs 2. december i en sag, der har rystet den amerikanske finansverden. Firmaet var en overgang USA's syvendestørste selskab ifølge Fortune 500-listen.

Energiselskabet stod for verdensomspændende handel med naturgas, kul, el, vindkraft, papir og kommunikation og havde indtil for nyligt en markedsværdi på 70 milliarder dollar (591 mia. kr.).

Ritzau/AFP