Ansager Møbler dækker op til overskud

Læs mere
Fold sammen
Den danske producent af møbler af høj kvalitet til danske og udenlandske spisestuer, Ansager Møbler A/S, har efter flere års underskuds dækket op til fremgang.

Der er skiftet betydeligt ud i både kunder og produktsortiment, og efter et år med kraftig vægt på at udvikle nye møbler anser ledelsen fremtidsudsigterne for gode, og der budgetteres med det første beskedne overskud i fire år.

- Vore produkter er blevet langt mere "up to date". Tidligere har vi satset meget på klassisk møbeldesign til det mere modne publikum. Nu holder vi mere øje med, hvad der er in i tiden, og fra at have haft meget høj andel af møbler i teak, er det nu i træsorter som eg og bøg, væksten ligger, siger direktør Frank Sørensen.

Ansager Møbler eksporterer over 90 pct. af produktionen til især europæiske lande og USA, og på både hjemmemarked og udenlandske markeder satser virksomheden nu få færre og større kunder, typisk møbelkæder og huse, som samarbejdet til gengæld er tættere med. Selv om en del af salget i Danmark fortsat foregår gennem individuelle forretninger, er der som helhed blevet færre af dem. IDEmøbler sælger møblerne under navnet DC Danish Comfort, mens de i udlandet lanceres under navnet Ansager.

- Vi har haft en omsætningsfremgang på noget over 10 pct. i det seneste regnskab. Det danske marked har det udmærket, og vi kan for første gang i flere år mærke lidt bedring i Tyskland. Der er status quo i USA på grund af dollaren, og det samme er tilfældet i England. Meget tyder på, at det kommende regnskabsår generelt bliver bedre, siger Frank Sørensen.

God kvalitet sælger godt

Som dansk producent af varer med høj forarbejdningsgrad må Ansager Møbler konstant holde øje med omkostningerne, og virksomheden får leveret komponenter fra lavtlønslande i Europa. Desuden holder ledelsen et meget vågent øje med mulighederne for at få produceret i Fjernøsten.

Familieejet virksomhed[[- Her i Ansager skal vi være gode til produktudvikling. Vi kan mærke, at mange møbelforretninger fokuserer på billige varer fra lavtlønslande, og disse produkter vil også være der i fremtiden. Men vi oplever også en modvægt fra forhandlere, der vil have gode kvalitetsprodukter, hvis vi formår at være fleksible. Kunderne forventer samme service på et møbel, der kun koster en tredjedel, selv om der ikke er den samme fortjeneste på det, siger Frank Sørensen.

Han er tredje generation i den 82 år gamle familieejede virksomhed mellem Varde og Grindsted, som fortsat har hans far, Søren K. Sørensen, 73 år, som adm. direktør. Frank Sørensen, 48 år, oplyser, at ledelsen er meget opmærksom på konstant at forny virksomheden for at bestå som dansk producent af kvalitetsmøbler.

Den hidtidige chef for HTH Køkkener, Preben Bager, er lige udtrådt af bestyrelsen, idet han tiltræder stillingen som topchef for et britisk selskab i den svenske Nobia-køkkenkoncern, og nu skal der findes en kvalificeret afløser udefra, som kan være med til at inspirere den daglige ledelse. Med godt 60 medarbejdere og klart fokus på at udvikle møbler til spisestuer er Ansager Møbler ved at være blandt de store på sit felt.