Annoncehaj forsøgte at fuppe Forbrugerombudsmanden

Annoncehaj. Det er ikke kun små virksomheder og iværksættere, som udsættes for fup - Forbrugerombudsmanden går heller ikke fri.

Annoncehajerne er tilsyneladende ikke blevet skræmt af straffesagen i forrige uge, hvor to annoncehajer blev dømt til fængselsstraf. Jagten på nye kunder fortsætter.

- Selv Forbrugerstyrelsen og Forbrugerombudsmanden har modtaget tilbud fra annoncehajer inden for den sidste uge, oplyser Forbrugerstyrelsen.

Det er tyske annoncehajer, i skikkelse Dansk Internet Register, der via et brev forsøgte at fuppe Forbrugerombudsmanden for 958 euro. Et brev som i øvrigt er udsendt til en lang række danske virksomheder.

Dansk Internet Register har adresse i Hamburg, hvorfra der udsendes formelt udseende breve til firmaer i hele Europa.

Forbrugerstyrelsen råder virksomhederne til at tage sig i agt. Det kan i sidste ende koste en erhvervsdrivende mange tusinde kroner at rette en stavefejl i et brev, fordi de overser, at deres underskrift samtidigt binder dem til et tre år langt abonnement.

- Vores erfaring er, at kunderne ikke oplever, at abonnementet har nogen reel værdi i forhold til at få nye kunder. Så folk skal tage sig alvorligt i agt, når de får tilbud fra registre over virksomheder, siger Louise Holck, direktør i Forbrugerstyrelsen. Forbrugerombudsmanden undersøger i øjeblikket de konkrete nye sager.

I dagene efter domsafsigelsen den 28 august er antallet af henvendelser til Håndværksrådet og Forbrugerstyrelsens Hotline nemlig steget, og henvendelserne drejer sig om såvel breve, der er blevet sendt til virksomhederne som telefoniske henvendelser, efter dommen blev afsagt.