Annoncehaj fældet i byretten

Fupfirmaer. Danmarks historiens første straffesag mod en formodet annoncehaj er netop overstået. Direktør Lasse Schou, Dansk Tele Support, blev fundet skyldig i bedrageri og vildledende markedsføring.

Adm. direktør Lasse Schou, IT Support Danmark og Dansk Tele Support, er blevet fundet skyldig i bedrageri og vildledende markedsføring ved Københavns Byret. Han er blevet idømt 2,5 års ubetinget fængsel. Desuden er han blevet frakendt retten til at drive virksomhed af den art og kan se frem til at betale alle sagsomkostninger.

Lasse Schou var sammen med sin tidligere meddirektør Lasse Mortensen tiltalt for bedrageri efter straffeloven og vildledning under markedsføringsloven i 25 tilfælde for mere end tre mio. kr. i alt.

Anklagerens krav lød på to et halvt års ubetinget fængsel og en frakendelse af retten til at drive virksomhed.

Fire år har sagen været undervejs, og i den periode har virksomhederne ufortrødent fortsat deres aktiviteter.

Der har manglet en domDet var Håndværksrådet, der anmeldte Dansk Tele Support til Politiet for snart fire år siden på vegne af 25 virksomheder. Organisationen har set frem til dommen med spænding, da der har manglet en dom, som myndighederne har kunne bruge i bestræbelserne med at komme annoncehajer til livs. Dommen vil med stor sandsynlighed fører til politianmeldelser af andre formodet annoncehajer.

Annoncehajer er et kæmpe problem for dansk erhvervsliv. Hele 98 procent af Håndværksrådets 20.000 medlemmer bliver jævnligt generet af aggressive telefonsælgere, som vil sælge værdiløse annoncer. Desværre ender også mange med at tabe den kamp og betale tusindvis af kroner for ingenting. Håndværksrådet vurderer, at dansk erhvervsliv årligt snydes for et trecifret millionbeløb.

Med dagens dom kan små og mellemstore virksomheder i Danmark derfor forhåbentlig se frem til at skulle bruge mindre tid og færre penge på aggressive telefonsælgere.