Anklager vil lade Messi slippe med bøde for skattesnyd

FC Barcelona-stjernen Lionel Messi kan få ændret sin betingede fængselsstraf på 21 måneder for skattesvindel til en bøde på små 1,9 millioner kroner.

Højesteret i Spanien stadfæstede Lionel Messis dom, men nu har den spanske anklagemyndighed sagt god for, at dommen kan ændres til en bøde. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REED

Det oplyser den spanske anklagemyndighed, skriver nyhedsbureauet AFP.

Messi og hans far, Jorge Messi, blev i første omgang idømt betingede fængselsstraffe for at have snydt det spanske skattevæsen for omkring 30 millioner kroner i perioden 2007 til 2009.

Det var sket ved føre indkomst for imagerettigheder til selskaber i lande som Belize og Uruguay.

Det er blot en måned siden, at Højesteret i Spanien stadfæstede Lionel Messis dom, men nu har den spanske anklagemyndighed sagt god for, at dommen kan ændres til en bøde.

Det er dog retten, som i sidste ende skal godkende ændringen af straffen.

Bøden skal ifølge en talskvinde fra den spanske anklagemyndighed lyde på et beløb svarende til 3000 kroner om dagen i de 21 måneder, som den betingede fængselsstraf ellers lød på.

Det giver en bøde på i underkanten af 1,9 millioner kroner for Messi, som i forvejen har betalt en bøde på 15 millioner kroner for at have snydt i skat.

Det var angiveligt den argentinske stjernespillers forsvarer, som selv havde foreslået bøden som erstatning for fængselsdommen.

Jorge Messi fik også en betinget fængselsdom, men i Højesteret blev hans straf nedsat til 15 måneders betinget fængsel.

I Spanien er det kutyme, at fængselsdomme på under to år til tidligere ustraffede personer gøres betingede.

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo og den tidligere Real Madrid-cheftræner José Mourinho, som nu står i spidsen for Manchester United, er de seneste store navne, som har fået de spanske skattemyndigheder på nakken.

Der er endnu ikke afsagt dom i de to sager.