Anklager kræver to års fængsel til omstridt annoncedirektør

Fup. I dag blev direktør for den anmeldte virksomhed Dansk Tele Support Lasse Schou mødt med anklagerens krav. To et halvt års fængsel og frataget retten til at drive virksomhed kan blive konsekvensen, når dommen falder den 28. august.

Direktør Lasse Schou for det omstridte firma Dansk Telesupport blev i dag i Københavns Byret mødt med anklagerens krav i retssagen mod ham. Kravene lød på to et halvt års ubetinget fængsel og en mistet ret til at drive virksomhed. Mødt med den anklage lovede den kontroversielle direktør at lukke sin virksomhed omgående for at undgå en fængselsstraf.Lasse Schou er anklaget for bedrageri, forsøg på bedrageri og vildledning under markedsføringsloven i mere end 25 tilfælde. Hans virksomhed har narret ubrugelige annoncekroner for millioner ud af udvidende virksomheder i en årrække.

- Der er stort set 100 procent sikkerhed for, at han bliver dømt. Beviserne mod ham var meget sikre, og det var tydeligt, at han har vidst besked om de ufine salgsmetoder, fordi hans virksomhed jo har fortsat med at bruge dem under hele retssagen, siger Jeppe Rosenmejer, jurist i Håndværksrådet. Han har fulgt retssagen de sidste måneder, og i dag var det altså sidste møde, inden dommen falder den 28. august.

Tryglede om at undgå fængselsstrafOg den foreslåede straf faldt ikke i god jord hos den omstridte direktør. Da advokaterne havde fremlagt beviser og opsummeret sagen, tog han ifølge Jeppe Rosenmejer til genmæle og tryglede om ikke at komme i fængsel. Lasse Schou fortalte, at han omgående vil lukke virksomheden Dansk Tele Support, hvis bare han kan undgå at komme bag tremmer. Hvorvidt hans forsvarstale virker efter hensigten vil blive afgjort efter sommerferien.

Ifølge Jeppe Rosenmejer kan man ikke være helt sikker på, at direktøren stopper sit virke. Et af sagens vidner har således fortalt, at Lasse Schou overvejer at starte et nyt selskab, hvorfra han kan fortsætte sine aktiviteter.

- Det har han tidligere gjort, da hans første virksomhed, IT-fagregistret, blev lukket og han i stedet startede Dansk Tele Support. Man kan derfor frygte, at han vil gøre det samme igen, siger Jeppe Rosenmejer.