Angreb koster turistindustrien i Paris milliarder

Islamisters massakrer, strejker og oversvømmelser har holdt udenlandske turister væk fra den franske hovedstad i årets første halvdel.

Frankrig på Bastilledagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: DOMINIQUE FAGET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har kostet turistindustrien i Paris over 750 millioner euro (op mod 5,6 milliarder kroner) i tabte indtægter, siger repræsentanter for turistrådet i Byernes By.

»Det er på tide at se i øjnene, at turismesektoren er midt i en industriel katastrofe. Det er ikke længere et spørgsmål om at optrappe informationskampagner. Nu gælder det om at udarbejde en nødplan,« siger Frederic Valletoux, som leder turistrådet i Paris-regionen.

Han opfordrer indtrængende den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, til hurtigt at mødes med lokale grene af turistbranchen.

Omkring 500.000 mennesker har job, der er tilknyttet turistindustrien i Ile-de-France, som er den region, som omgiver hovedstaden.

Frankrig, som kæmper for at skabe økonomisk vækst, er stærkt afhængig af turismen, der står for over syv procent af det nationale bruttonationalprodukt og for over 13 procent af bruttonationalproduktet i regionen Ile-de-France.

Paris er verdens største turistmagnet.

Den franske turistindustri har været i krise siden bevæbnede islamister dræbte 130 mennesker i Paris sidste år.

Krisen tog til med angrebet i Nice på Bastilledagen 14. juli, hvor en bevæbnet mand kørte en lastbil ind i en folkemængde og dræbte mindst 85. To uger senere dræbte to mænd en præst i en lille by i Normandiet.

Strejker mod en omstridt arbejdsmarkedsreform og historisk voldsomme oversvømmelser i Paris har også fået turister til at fravælge byen.

I Paris faldt antallet af hotelovernatninger med 8,5 procent i første halvdel af året.

Antallet af japanske turister faldt med 46,2 procent i årets første halvdel sammenholdt med samme periode året før. For russiske og kinesiske turister var faldet på henholdsvis 35 og knap 20 procent.

Frankrig er verdens mest besøgte land i verden. Det blev sidste år besøgt af op mod 85 millioner, hvoraf 16 millioner var i Paris.