Anders Foghs IT-satsning

Statsministeren vil vide, hvordan Danmark kommer videre som teknologisk vækstsamfund. Derfor havde han indkaldte til IT-topmøde på Marienborg i aftes. Blandt gæsterne var der masser af tung industri.

Danmark skal videre, men hvordan?

Statsminister Anders Fogh Rasmussen indkaldte i aftes en række topfolk fra traditionel dansk erhvervsliv, venturefolk og folk fra forskningsmiljøerne til en åben debat om, hvordan Danmark markerer sig kraftigere på det højteknologiske område.

Anders Fogh Rasmussen har brug for udsigter til mere vækst i beskæftigelsen som baggrund for at holde mødet, der i store træk ligner det møde, han afholdte tidligere med danske forfattere.

»Regeringen har en vision om, at Danmark indenfor de næste ti år skal udvikle sig til et af verdens førende højteknologiske samfund. Der er tale om en strategisk satsning, der skal bidrage til at skabe vækst, udvikling og ikke mindst arbejdspladser,« siger Anders Fogh Rasmussen som indgangsbøn til mødet.

Nordjylland mangler
24 markante direktører og repræsentanter for interesseorganisationer og universiteter er hentet ind af statsministeren til Marienborg, hvor de skal give deres bud på, hvordan vi kommer videre på blandt andet IT-området.

Der er dog meget traditionel industri med til mødet med statsministeren med virksomheder som mejerigiganten Arla, pumpefabrikken Grundfos, termostatsfabrikken Danfoss, medicinfabrikkerne Lundbeck og Novo, ja, selv bryggeriet Carlsberg og Danmarks Jordbrugsforskning er der blevet plads til.

Fra IT-området er Jubii-stifteren Martin Thorborg inviteret sammen med formand for IT-brancheforeningen og KMD-direktør Lars Monrad-Gylling, Preben Mejer fra TDCs Innovation Lab og Intels Finn Helmer, der stod bag milliard-salget af Giga til Intel.