Anbefaler udlænding i Legos chefstol

Kjeld Kirk Kristiansen er tilbage i stolen som chef for Lego. Den kommende afløser findes måske bedst uden for landets grænser, mener en headhunter.

Læs mere
Fold sammen
Den danske legetøjsgigant Lego er en ganske speciel virksomhed, som er kontrolleret af en familie. Derfor bliver det uhyggeligt svært at finde den direktør, der skal afløse Kjeld Kirk Kristiansen på et tidspunkt.

Men Kjeld Kirk Kristiansen, der er barnebarn af Legos stifter, er den rigtige i stolen lige nu, mener headhunteren Kurt Brusgaard fra headhunterfirmaet Ray & Berndtson.

»Han er den rigtige ud fra den betragtning, at han er Fyrtøjets hund på pengekassen, selv om han ikke virker som en controller-type,« siger Kurt Brusgaard.

Han anbefaler, at ledelsen tager sig god tid til at finde den rette til stolen, og samtidig anbefaler Kurt Brusgaard, at Lego ikke standser sin søgen ved landets grænser.

På udkig i udlandet
»Det er ikke sikkert, at den rette person findes i Danmark. Det kan være en fordel med en, der er professionel og dygtig og ikke har det store kendskab til fortiden,« siger Kurt Brusgaard, der minder om, at der er tale om en meget international virksomhed.

Efter et rekordstort underskud på cirka 1,4 mia. kr. sidste år besluttede Kjeld Kirk Kristiansen i går at afskedige viceadministrerende direktør Poul Plougmann og også den øverste chef for udvikling - italienske Francesco Ciccolella.

»Der har været et stærkt behov for en viceadministrerende direktør-type, som ham man har haft, fordi der har været nogle nødvendige tiltag, der skulle tages. Nu går de ind i en ny periode, hvor man forhåbentligt kan sige, at det hårde arbejde er gjort. Nu skal der fokus på vækst og udvikling,« siger Kurt Brusgaard.

Hårdt fitnessprogram
Headhunteren mener, at Kjeld Kirk Kristiansen kan spille en væsentlig rolle som den, der er kulturbærer.

»Det er der nemlig også brug for, for alt det gode, som Lego jo også står for, skal man passe på med ikke at ødelægge. Familien har bygget virksomheden op med nogle værdier og kulturer, som er ganske stærke. Deres særkende er den positive værnen om de menneskelige værdier. Nu har de i en periode været igennem et »fitnessprogram«, hvor der er blevet taget både det ene og det andet sted,« konstaterer headhunteren.

Ifølge Kurt Brusgaard får Kjeld Kirk Kristiansen snart brug for en direktør ved sin side, men det skal være en person, som han kan have et ying og yang-samspil med.

Kjeld Kirk Kristiansen fyldte 56 år tredje juledag. Nu står han igen alene i spidsen for Lego, og det store arbejde med at finde en afløser kan gå i gang.