Analytikere rygende uenige om Apple-kurs

Der er enighed om, at elektronikkæmpen Apple kommer med årsregnskab onsdag - men ikke om indholdet.

Nogle analytikere frygter, at den ellers sprøde Apple-koncern nu går sværere tider i møde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Sjældent har et Apple-regnskab været ventet med samme spænding som det, der bliver offentliggjort onsdag. Spørger man analytikerne, så er forventningen generelt, at de vilde vækstrater er fortid. Spørger man om procentsatser, så peger pilene i alle mulige retninger.

Ifølge det amerikanske nyhedssite CNN så spår nogle analytikere, at resultatet vil svulme med 12 procent, mens andre tror på et fald på 14 procent. Gennemsnittet lyder på et fald i resultatet på tre procent i forhold til 2011-tallet.

Det ser altså ud til, at der bliver skudt med spredehagl fra analytikerfronten op til Apples regnskab, og det er faktisk ikke så mærkeligt. Kæmpekoncernen, der står bag produkter som iPhone og Mac-computeren, har allerede været ude med en meddelelse om, at overskudsgraden er faldet i de sidste tre måneder af 2012 på grund af store udgifter i forbindelse med produktlanceringer.

Før den meddelelse blev offentliggjort var den gennemsnitlige forventning blandt analytikerne, at 2012 ville byde på en resultatfremgang på 11 procent. Efterfølgende er der også kommet informationer frem, der indikerer, at Apple sælger langt færre iPhones end forventet. Sådan ser det i hvert fald ud, når producenternes salg gøres op.

Apple er kendt for at være ekstremt tilbageholdende, når det kommer til informationer uden om regnskaberne. Men den er også kendt for at være konservativ, når det kommer til estimater af salg og indtjening. Faktum er dog, at investorerne ikke er så begejstrede for verdens største virksomhed - målt på markedsværdi. Prisen på dens aktie ligger et mulehår over 500 dollar - i september var kursen over 700.

Når det kommer til aktiekursen, så er analytikerne også rygende ueninge. Ifølge CNN skyder nogle analytikere på, at kursen om 12 måneder vil være på over 1.100 - andre har hejser det hvide flag og spår en kurs, der er tættere på 400.

Ender det onsdag med, at Apples overskud faktisk falder i forhold til året før, så vil det være en markant nyhed i sig selv. Det er nemlig ni år siden, at det sidst skete.