Analytikere: Interessant at ECB øger støtte til grækere nu

Den Europæiske Centralbank har besluttet at øge ELA, nødlikviditetsprogrammet til de græske banker, med 900 mio. euro.

Foto: ARNE DEDERT. Mario Draghi
Læs mere
Fold sammen

Det oplyste formanden for ECB, Mario Draghi, på et pressemøde torsdag. Tidspunktet er interessant, mener analytikerne hos Nordea, Jyske Bank og Danske Bank.

- Vi ventede, at beslutningen om at udvide ELA ville komme senere. Vi havde troet, at de blandt andet ville vente på alle parlamenterne om at blive enige, siger Holger Sandte, chefanalytiker i Nordea, til Ritzau Finans.

Også hos Jyske Bank finder analytikerne udmeldingen interessant.

- Vi har været lidt spændt på, om det var nok for ECB, at Grækenland har vedtaget hjælpeprogrammet. Mario Draghi kunne jo have sagt, at det stadig er for usikkert, men valgte altså at sige, at det var tilstrækkeligt, siger Ib Fredslund Madsen, seniorstrateg i Jyske Bank til Ritzau Finans.

Også hos Danske Bank ser man beslutningen som en følge af, at det græske parlament har vedtaget EU's reformkrav.

- Det har ændret situationen og indebærer, at ECB igen vurderer, at betingelserne for at øge ELA er blevet gendannet, skriver Danske Bank i en kommentar.

ECB har haft et loft for nødfinansieringen de seneste 14 dage. Men det loft er med dagens udmelding ophævet.

- ECB får tal for, hvor mange indskud, der bliver hevet ud af de græske banker. Draghi indikerer, at det er de huller, ECB vil fylde op med nødfinanseringen, vurderer Ib Fredslund Madsen.

/ritzau/FINANS