Analytiker forudser mere fra den kinesiske centralbank

Den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China (PBOC) annoncerede i weekenden sin tredje rentenedsættelse siden november 2014, og mere af samme skuffe kan ifølge Jyske Bank være på vej.

Læs mere
Fold sammen

- De seneste svaghedstegn i økonomien gør, at vi fortsat venter yderligere en rentenedsættelse og to nedsættelser af bankernes reservekrav. Vi vurderer tilmed, at der er større risiko for flere end færre lempelser end vi aktuelt forventer, skriver seniorøkonom Peter Skøttegaard Øemig fra Jyske Bank i en kommentar.

Den kinesiske centralbanks tiltag i weekenden medfører en reduktion af den etårige benchmark udlånsrente fra 5,35 pct. til 5,10 pct., og siden november er renten blevet reduceret med 90 basispoint.

- Vi ser rentenedsættelsen som et udtryk for, at PBOC er bekymret for væksten, deflationsrisikoen, høje realrenter og udfordringer med gældsbyrden, tilføjer Øemig.

Dermed tvivler han også stærkt på, at de nøgletal, der kommer fra Kina i denne uge for april, vil overraske positivt, og med de seneste fortsat temmelig svage vækstsignaler er døren efter Jyske Banks vurdering åben til, at der kommer flere pengepolitiske tiltag.

- Vi venter således, at renten sænkes med yderligere 25 basispoint, og at bankernes reservekrav sænkes med yderligere 100 basispoint, skriver Peter Skøttegaard Øemig. Jyske Bank holder fast i sit skøn om en kinesisk vækst i år på 6,8 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk