Analytiker: Fed fjerner snart foden fra speederen

Den amerikanske jobrapport for juli skuffede en smule, men Nykredit forventer fortsat, at den amerikanske centralbank Federal Reserve vil skære ned på bankens støtteopkøb af obligationer fra september.

Foto: WIN MCNAMEE. Hvornår er den amerikanske vækst så stabil, at finansmarkederne kan passe sig selv? Det er det svære spørgsmål, som centralbankchef Ben Bernanke må stille sig selv.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver bankens analysechef Ulrik Bie i en kommentar.

Beskæftigelsesrapporten viser, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 162.000 personer i juli, en smule mindre end de 185.000 jobs, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet med.

Ulrik Bie mener, at de seneste amerikanske nøgletal indikerer en ende på oprydningen i den private sektor og en ny optimisme på tværs af de amerikanske industrier, og noterer, at der de senere år har været tale om en beskæftigelsesvækst på 2 procent, der dog ikke har kunnet dække de massive jobtab i 2008 og 2009.

»Dagens jobrapport var ikke overvældende, men kombinationen af en moderat jobrapport og det meget stærke ISM-tal betyder, at vi fortsat forventer, at Federal Reserve vil påbegynde nedtrapningen af opkøbsprogrammet til september,« skriver han i en kommentar.

Markits offentliggjorde torsdag PMI-tal for juli, der steg til 53,7 fra 53,2 i juni måned.