Analyse: Pæne regnskabsbøger på vej

På tirsdag bliver den amerikanske regnskabssæson skudt i gang, når industrivirksomheden Alcoa åbner ballet. I en ny analyse forventer Sydbank, at de store amerikanske selskaber kan fremvise pæn indtjeningsfremgang.

Den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa indleder den amerikanske regnskabssæson på tirsdag. Her ses et af selskabets anlæg i Italien. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO BIANCHI
Verdens næststørste aluminiums-producent Alcoa skyder sædvanen tro den amerikanske regnskabssæson i gang, når selskabet på tirsdag fremlægger sine regnskabsbøger for hele 2012.

Og det bliver overordnet positiv læsning, forventer Sydbanks aktieanalysechef, Bjørn Schwarz.

"Det som markedet forventer er en positiv indtjening i fjerde kvartal sidste år, hvor man i fjerde kvartal 2011 havde et lille minus. Og det afspejler blandt andre generelt bedre markedsvilkår," siger han til Berlingske Business.

Sydbank-analyse: Fremgang i indtjeningen

Sydbank offentliggør på mandag en analyse af udsigterne for den amerikanske regnskabssæson, og her er konklusionen, at der er udsigt til pæn indtjeningsfremgang.

Banken forventer med udgangspunkt i det toneangivende amerikanske S & P 500-indeks en gennemsnitlig stigning i indtjeningen på 6,7 procent fra fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2012.

"Vi har i den seneste tid set nogle økonomiske nøgletal fra USA, der viser tegn på bedring i USA, både hvad angår boligmarkedet, arbejdsmarkedet og forbrugernes tillid til økonomien," siger han til Berlingske Business.

Sydbank-økonomen fremhæver også, at dollaren er blevet svækket overfor euroen, hvilket har givet medvind til de amerikanske virksomheder, som derfor er blevet mere konkurrencedygtige. Derudover har vi i sidste del af 2012 set bedre nøgletal fra den kinesiske industri.

"Alt det tyder på, at vi går en periode med bedre vækst i møde. Og det bør gøde jorden for nogle kvartalsregnskaber for fjerde kvartal, som viser en fremgang," siger Bjørn Schwarz.

Forsigtige forventninger til 2013

Noget at det, som investorer og analytikere vil lægge særlig vægt på, når regnskabsbøgerne begynder at dumpe ind er, hvad der bliver skrevet om forventninger til 2013. Her regner Bjørn Schwarz med, at de fleste amerikanske topledere vil være forsigtige optimister.

"Vores forventning er, at virksomhederne melder forsigtigt ud. Der er stadig nogle usikkerhedsmomenter i USA, eksempelvis i forhold til gældsloftet hvor der skal ske forhandlinger de næste par måneder," siger han og fortsætter:

"Men virksomhederne er godt økonomisk rustet, og mange af dem har mulighed for at sende et afkast tilbage til deres investorer," siger Bjørn Schwarz.

2013 ser lidt bedre ud end 2012

Sydbank forventer, at vækstudsigterne for 2013 ser en anelse bedre ud end sidste år. Spådommen lyder på en vækst i den globale økonomi på 3,25 i forhold til en vækst for 2012, der ser ud til lande på 3 procent.

I forhold til de amerikanske selskaber forventer Sydbank, at indtjeningen for S & P 500-virksomhederne vil stige med 8 procent i første kvartal af 2013 og 12,9 procent på årsbasis. Derfor er der også mulighed for at hente et pænt afkast, hvis man kaster sig på det amerikanske aktiemarked, mener Bjørn Schwarz.

"Amerikanske aktier er stadigvæk attraktivt værdiansat og de er stadig under de historiske niveauer. Derudover forventer vi, at dollaren igen vil blive styrket, hvilket gør de amerikanske selskaber særligt attraktive for en dansk investor," siger han.

Sydbank forventer en gennemsnitlig kursstigning for selskaberne i S & P 500 på 10 procent i år