Amerikanske virksomhedshandler i rekord i maj

Ikke siden finanskrisen har værdien af virksomhedshandler været så høj i USA, viser opgørelsen fra maj.

Foto: MIKE SEGAR

Værdien af handlen med virksomheder i USA nåede rekordhøjder i maj og overgik niveauer fra både dotcom-boblen og tiden umiddelbart før finanskrisen i 2008. I alt blev der handlet med virksomheder for 243 mia. dollar i USA i maj.

Det skriver Financial Times.

Det er især en blanding af billig adgang til finansiering og konsolideringsbølger i mange brancher, som biotek- og energi-sektorerne, der har drevet mængden og værdien af virksomhedshandler i USA.

En række gigahandler har også sendt værdien af virksomhedshandler i rekord, heriblandt Charters overtagelse af Time Water Cable til 90 mia. dollar og Avagos køb af Broadcom til 37 mia. dollar. Sidstnævnte var den dyreste virksomhedshandel i teknologisektoren siden dotcom-boblen sluttede i 2000.

Ifølge Chris Ventresca fra JPMorgan er aktiviteten indenfor virksomhedshandler også en konsekvens af, at investorerne belønner virksomheder, der vokser gennem opkøb i en tid hvor den organiske vækst er begrænset. Men han advarer samtidig om, at de kraftigt stigende priser i handlerne vil presse virksomhederne.

»I takt med at den præmie som virksomhederne betaler for at købe op stiger, vil selskaberne blive endnu grundigere gransket og de vil blive nødt til at forsvare deres rationale for opkøb i højere grad«, udtaler Chris Ventresca, chef for virksomhedshandler i JPMorgan, til Financial Times.