Amerikanske virksomheder leverer største vækst i seks år

For første gang siden 2011 står USA's største virksomheder til at levere to kvartaler i træk med tocifret resultatvækst.

Fotograf: Lucy Nicholson (Google), Patrick Kovarik (Coca Cola), Joe Raedle (Mustang), Saul Loeb (Whole Foods), Mike Segar (Hilfiger), David Ryder (Amazon). Fold sammen
Læs mere

Fremgangen har været hjulpet på vej af en årrække med omkostningsbesparelser, en svagere dollar og øget privatforbrug.

Det skriver Wall Street Journal.

Mens indtjeningen hos S&P 500 virksomheder i første kvartal af 2017 steg med 15 pct., ventes indtjeningen at stige til 11 pct. i andet kvartal ifølge data fra Thomson Reuters.

Udviklingen kommer på trods af, at adskillige offentlige initiativer, der var tiltænkt til at skubbe gang i firmaernes økonomi, er blevet kørt ud på sidelinjen på grund af uenighed i Det Hvide Hus.

Siden det amerikanske præsidentvalg i november har aktiemarkederne også oplevet en himmelflugt.

»Man kan argumentere for, at aktiemarkedsinvestorer overvurderede Trump, men undervurderede indtjening«, siger Christopher Probyn, som er cheføkonom for State Street Global Advisors, til Financial Times.

Ifølge analytikere og økonomer skyldes fremgangen flere faktorer, herunder en svagere dollar, som har gjort det nemmere at eksportere amerikanske varer og en stigning i amerikanske lønninger, som har sat skub i privatforbruget.

Samtidig har virksomheder fortsat reduceret deres omkostninger, hvilket de nu kan høste frugterne af, skriver Financial Times.