Amerikanske spioner beviser nordkoreansk Sony-angreb

NSA har hacket sig ind i nordkoreanske computernetværk og kan dermed bevise, at Nordkorea stod bag hackerangrebet på Sony.

Nordkoreanske hackere angreb Sony som hævn for filmen "The Interview", der handler om et attentat mod Nordkoreas diktator. Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA hackede sig i 2010 ind i nordkoreanske computernetværk.

NSA fik ifølge The New York Times hjælp af blandt andre Sydkorea til at få adgang til nordkoreanske netværk. Det dannede grundlag for, at USA kunne bevise, at styret i Pyongyang stod bag det nylige cyberangreb på Sony Pictures.

Det skriver The Guardian.

Ifølge amerikanske embedsmænd, som New York Times har været i kontakt med, var målet med det amerikanske cyberprogram at placere software, som kunne skade og spore nordkoreanske hackere, skriver avisen.

Og det gennem cyberprogrammet, at NSA kunne erfare, at Nordkoreanske hackere stod bag Sony-angrebet i forbindelse med den kritiske komediefilm The Interview, som udstiller landets leder, Kim Jong-un.

Præsident Obama anklagede efterfølgende Nordkorea for angrebet, hvilket var første gang nogensinde, at USA har anklaget et andet land for et så omfangsrigt hackerangreb mod USA.

En nordkoreansk talsmand kalder anklagen "ubegrundet sladder".