Amerikanske biografkæder går sammen i milliardhandel

Underholdningskoncernen AMC, der ejer biografer i USA, Europa og Asien, har kastet snøren ud efter konkurrenten Carmike.

AMC byder på Carmike, der driver 273 biografer fordelt på 41 stater i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: DENIS CHARLET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underholdningskoncernen AMC, der ejer biografer i USA, Europa og Asien, har kastet snøren ud efter konkurrenten Carmike.

AMC byder ifølge Bloomberg News 1,2 mia. dollar - eller 8,1 mia. kr. - for Carmike svarende til 33,06 dollar per aktie. Det sker, efter at koncernen tidligere har fået et mindre bud på 30 dollar afvist.

Og det højere bud ser ud til at formilde Carmike, der driver 273 biografer fordelt på 41 stater i USA. Bestyrelsen anbefaler i hvert fald enstemmigt aktionærerne at takke ja til buddet.

Carmike har oven på nyheden formentlig en god mandag i vente på aktiemarkedet, da den fredag lukkede i 31,13 dollar.

Derimod er det uvist, hvad der skal ske med AMC, hvis aktie endnu ikke er handlet i formarkedet. AMC's hovedaktionær er Wang Jianlin, der ifølge Bloomberg News er Kinas rigeste mand. De to selskaber venter, at handlen vil være lukket i slutningen af 2016.

Handlen er faktisk ikke den eneste i samme branche, som er blevet offentliggjort mandag.

Det amerikanske selskab Outerwall, som blandt andet lejer dvdfilm og videospil gennem automater, er blevet solgt til kapitalfonden Apollo Affiliates for 52 dollar per aktie, hvilket svarer til knap 900 mio. dollar og en præmie på knap 11 pct. i forhold til lukkekursen fredag.