Amerikanske banker taber færre penge på dårlige lån

Store amerikanske banker, herunder Bank of America og JPMorgan Chase, oplevede et fald i nedskrivninger på udlån i årets andet kvartal, og derved er det samlede tab på udlån det laveste i otte år.

Store amerikanske banker, herunder Bank of America og JPMorgan Chase, oplevede et fald i nedskrivninger på udlån Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eksperter mener, at vi har lært af finanskrisen, og at dette er et resultat af strammere lånekrav.

Det skriver Financial Times.

Selv om analytikerne spåede de amerikanske storbanker en dyster regnskabssæson, imponerede bankerne med det ene milliardoverskud efter det andet.

Seks af de største amerikanske banker, Wells Fargo, Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup, US Bancorp og PNC Financial Services kunne alle rapportere om et fald i nedskrivningerne, og nedskriver samlet blot 0,6 pct. af udlånene mod 3,3 pct. under krisen. Det fremgår af statistik fra investeringsbanken Keefe, Bruyette & Woods.

- Kreditkvaliteten er endnu engang forbedret på alle fronter, udtaler Bruce Thompson, finansdirektør i Bank of America, der forventer at se nedskrivningerne forsætte sit fald.

Udviklingen er ifølge Gerard Cassidy, analytiker hos RBC Capital Markets, et tegn på, at bankerne faktisk har lært noget af de seneste års økonomiske tumult, og at de indordner sig strengere lånevilkår.

- I de værste tider optages de bedste lån. Vi går nu ind i en periode med vedvarende, lave kredittab, fordi vi har lært af nedturen, siger han til Financial Times.