Amerikanske aktier dykker efter Trumps søn fremlægger e-mails

De amerikanske aktier falder, efter USA's præsident Donald Trumps søn Donald Trump Jr. har fremlagt en e-mail-korrespondance med briten Rob Goldstone, der satte et møde op mellem Donald Trumps søn og en russisk advokat

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI. Brendan SMIALOWSKI
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier falder, efter USA's præsident Donald Trumps søn Donald Trump Jr. har fremlagt en e-mail-korrespondance med briten Rob Goldstone, der satte et møde op mellem Donald Trumps søn og en russisk advokat.

E-mail-korrespondancen viser umiddelbart, at Donald Trumps kampagnehold var i kontakt med Rusland, og at kampagnen var vidende om, at Rusland ville hjælpe Donald Trump til at vinde.

»Dette her er åbenlyst på et meget højt niveau og ekstremt fortrolig information, men er den del af Rusland og dets regerings støtte til Mr. Trump,« skriver Rob Goldstone i en mail, hvor han er ved at sætte et møde op mellem Donald Trump Jr. og en russisk advokat.

Donald Trump Jr. har ifølge sig selv lagt e-mailene frem for at give "total transparens" i forhold til omstændighederne for mødet. Selve mødet blev afsløret tidligere på ugen i amerikanske medier.

Efter nyheden falder det brede S&P500-indeks og det toneangivende Dow Jones-indeks med 0,4 procent efter at være åbnet nogenlunde uændret.

E-mail-korrespondancen føder ind i den omstridte sag i USA, hvor præsident Donald Trump og hans stab er anklaget for at have fået hjælpe af Rusland i præsidentvalgkampen sidste år.

Der kører for nuværende en stribe undersøgelser i den amerikanske Kongres om sagen, og der er udpeget en særlig undersøgelsesleder, der er uafhængig af Kongressen.

Markederne reagerer på, at en større risiko for, at Donald Trump bliver afsat, giver risiko for, at hans meget erhvervsvenlige skatteprogram og investeringsprogram ikke bliver gennemført.