Amerikansk Uber-kopi dropper bilen og henter dig i helikopter

Når New Yorkere skal fra kontoret i byen til sommerhuset, kan der godt være langt i bil. Det har virksomme amerikanere nu fundet en løsning på.

En ny app har set dagens lys, og selvom den kan lyde som noget kun for de allerrigeste, har den bragt helikopterflyvning ned på et niveau, hvor selv de næstrigeste kan følge med. Det er dog stadig en bekostelig affære at vælge helikopter til og tog eller bil fra. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du kan forestille dig at drikke et glas vin 150 meter oppe i luften, mens du fragter dig selv fra hjemmet til sommerhuset eller måske fra hjemmet til job, skal du flytte til New York.

Her har en ny app set dagens lys, og selvom den kan lyde som noget kun for de allerrigeste, har den bragt helikopterflyvning ned på et niveau, hvor selv de næstrigeste kan følge med. Det er dog stadig en bekostelig affære at vælge helikopter til og tog eller bil fra.

Appen fungerer som Uber, hvor du kan bestille en bil med en app. Med firmaet Blade er det bare en helikopter, du kan leje, og prisen starter på 695 US dollars svarende til godt 4.700 danske kroner.

Som med GoMore kan du dele helikopteren med andre, så prisen kommer lidt ned. På den måde kan flere New-Yorkere få råd til at fragte sig selv ud af byen langt fra larm og os nede på de befærdede amerikanske gader.

Blade bruger et slogan som »Beat your boss to work«, og det indikerer det også, at det primært er de succesfulde Wall Street-bosser, der benytter sig af den nye app. Blade er dog downloadet af over 20.000 brugere nu, så der er øjensynligt et marked for den spektakulære app.

Under flyvning drejer en helikopters blade over 200 omgange i minuttet, og det skaber lidt larm, som ikke har været lige populært overalt. De lokale i nærheden af helikopterlandingspladserne hader app'en, og ifølge en artikel i The New Yorker er det ifølge en nabo, som om dommedag lander på deres hus, hver gang et Blade-lift flyver forbi, hvor de bor.

De fleste rejser med Blade er ture på en halv til en hel time, og selvom larmen nok er generende, er udsigten over New York på vej ud af byen nok de fleste af pengene værd.