Amerikansk kemigigant leverer højere overskud end ventet

Den amerikanske kemigigant Dupont kom ud af det sidste kvartal i 2016 med en bedre indtjening end ventet.

Foto: Lucas Jackson

Koncernens indtjening per aktie blev på 51 cent mod de ventede 42 cent ifølge Bloomberg News. I fjerde kvartal 2015 lød indtjeningen på 0,27 cent per aktie, fremgår det af regnskabet.

Konglomeratet, der overtog danske Danisco i 2011 og er på vej til at blive lagt sammen med Dow Chemical i en fusion til 130 mia. dollar, skuffede dog på omsætningen, der i fjerde kvartal lød på 5,21 mia. dollar mod ventede 5,32 mia. dollar.

Fusionen ventes at være endelig på plads i løbet af første halvår 2017, oplyser Dupont. Og samtidig oplyser koncernen, at sammenlægningen kommer til at koste aktionærerne 15 cent fra overskuddet per aktie i transaktionsomkostninger i første kvartal 2017.

For hele året endte overskuddet per aktie på 3,35 dollar mod 2,77 dollar i 2015. Og dermed landede Dupont over egne tidligere udmeldte forventninger på et overskud per aktie på 3,25 dollar.

Dupont er konkurrent til danske Chr. Hansen inden for blandt andet ingredienser og plantebeskyttelse, mens Novozymes også er en konkurrerende spiller på visse forretningsområder.

Inden for divisionen "Nutrition & Health", hvor selskabet har aktiviteter i konkurrence med Chr. Hansen, var omsætningen i fjerde kvartal 2016 på 809 mio. dollar, hvilket var det samme i perioden året før. Divisionen "Industrial Biosciences", som blandt andet omfatter salg af enzymer til bioethanol og dermed er relevant i forhold til Novozymes, havde en vækst på 1 pct. i salget til 401 mio. dollar.

Den største division "Agriculture" med salg til landbruget, som også Novozymes har interesser i, havde et fald i salget på 10 pct. i forhold til fjerde kvartal 2015 og endte på 1393 mio. dollar.

/ritzau/FINANS