Amerikansk jobrapport trak KFX i minus

Efter en blandet åbning blev Europa og KFX-indekset trukket ned i et negativt terræn. Vestas kunne melde om en ny spansk ordre. Denka Holding faldt stort efter skuffende halvårsregnskab.

De europæiske aktiemarkeder begyndte dagen med blandede tendenser. Hen på eftermiddagen blev markederne dog trukket i minus, da en amerikansk jobrapport afslørede, at beskæftigelsen udenfor landbruget kun er steget halvt så meget som forventet i november. KFX-indekset fulgte Europa og endte med et fald på 0,4 pct. til kurs 285,8.

Vestas kunne melde om en ny spansk ordre på i alt 100 mio. euro. Ordren ændrer ikke på ledelsens forventninger til indeværende år eller næste år. Og ordren så heller ikke ud til at løfte den negative stemning, som for tiden præger selskabet. Vestas var således mest faldende i KFX i går efter et fald på 1,9 pct. De største negative bidrag til KFX blev leveret af A.P. Møllers A-aktie (- 1,3 pct.) og B-aktie (- 1,3 pct.). Mest stigende KFX-selskab i går var Group 4 Securicor (+ 2,9 pct.).

Ifølge Bloomberg News har Carlsberg (- 0,2 pct.) planer om at ekspandere Holsten-mærket uden for Tyskland. For godt et år siden købte Carlsberg Holsten-bryggeriet og har siden haft god succes med salget i hele Tyskland. Og nu har det danske bryggeri altså planer om at sælge det populære mærke uden for de tyskland.

DSV (+ 0,7 pct.) har gennem datterselskabet DFDS Transport UK opkøbt RMG International. RMG har en omsætning på ca. 2 mio. pund og seks ansatte. Efter sammenlægningen vil DFDS Transport have en årsomsætning på ca. 79 mio. pund og 172 ansatte.

Efter børsens lukketid torsdag præsenterede Denka Holding selskabets regnskab for første halvår af regnskabsåret 2004/05. Regnskabet vidnede om et underskud før skat på 4,6 mio. kr. mod et underskud på 6,8 mio. kr. sidste år. Omsætningen steg til 378,4 mio. kr. mod 351,3 mio. kr. sidste år. Trods den beherskede fremgang blev aktien handlet helt i bund og var med et fald på 8,3 pct. blandt de mest faldende aktier i Danmark i går.

Fodboldklubben AGF (- 2,6 pct.) kunne i går meddele, at klubben nu er parat til at gennemføre den tidligere planlagte kapitaludvidelse. Således er en kreds af interesserede investorer nu på plads, heriblandt Alm. Brand Bank.

F.E. Bording (+ 1,5 pct.) har fået tildelt ordren på leverance af Øresundsbroens nye integrerede betalingssystem. Ordren er kommet i hus gennem datterselskabet Bording Data og løber op i et to-cifret millionbeløb. Betalingssystemet skal være færdigleveret i sommeren 2006. F.E. Bording fastholder forventningerne til hele året på trods af ordren, men understreger at ordren understøtter de seneste års positive udvikling for selskabet.