Amerikansk hedgefond øger væddemål mod Pandora-aktien

Den amerikanske hedgefond Coatue Management bliver ved med at øge sit væddemål mod Pandora-aktien

Den amerikanske hedgefond Coatue Management bliver ved med at øge sit væddemål mod Pandora-aktien, da den nu har shortet aktier for omkring 1 mia. kr.

Ifølge en indberetning til Finanstilsynet har hedgefonden en shortposition 1,06 pct. af Pandoras samlede aktiekapital, hvilket svarer til cirka 1,25 mio. aktier.

Coatue Management oplyste første gang, at det havde en shortposition på Pandora mandag i sidste uge, hvor andelen var på 0,57 pct.

Hedgefonden kan dog godt have haft shortet aktien i en længere periode, da man først skal oplyse sin andel, hvis det overstiger 0,50 pct. af aktiekapitalen i et selskab.

Når man går short i en aktie, låner man aktien, sælger den og håber så at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs.

Senere afleverer man igen aktien og scorer så differencen minus et gebyr for at have lånt aktien, såfremt den altså er faldet.

Ritzau Finans har forsøgt at få et interview med Coatue Management, men hedgefonden oplyser, at den ikke har nogen kommentarer til sine investeringer.