Amerikansk gigant ind i dansk tårnproducent

Vindmølleindustrien. Amerikanske Hendricks Holding ny ejer af den danske underleverandørvirksomhed Roug A/S i Herning.

Internationaliseringen af den danske vindmølleindustri er ikke længere kun noget, der vedrører selve vindmølleproducenterne, Vestas og Siemens.

I stigende grad er de danske underleverandører nu også ved at stige på udviklingen.

Senest er den danske producent af vindmølletårne, Roug A/S i Herning, blevet overtaget af den amerikanske koncern Hendricks Holding, som blandt andet er ejer af en række store leverandører af bygningsmaterialer.

Desuden har koncernen selskaber indenfor produktion af tanke.

Adm. direktør Jeff Lauritzen fortsætter som adm. direktør i det danske selskab, der nu kommer til at hedde Hendricks Industries.

Ekspansion på vejMed den store, kapitalstærke koncern i ryggen, lægges der op til ekspansion i Herning, hvor det gamle Roug har haft endog meget svært ved at tjene penge og har leveret nogle kedelige underskud. Herning-virksomheden er langt fra den eneste, der har haft svært ved at tjene penge på vindmølletårne, men det er netop vindmølletårne, der nu skal satses 100 procent på i herningvirksomheden.

Inden handlen med amerikanerne solgte virksomheden sin tankdivision fra.

- De nye ejere og ledelsen har lagt en meget visionær og langsigtet strategi for udviklingen af Hendricks Industries. Det er endnu for tidligt at løfte sløret for vores planer i detaljer, men jeg tør godt love, at der bliver tale om en hastig, men kontrolleret udvikling. Vi har allerede taget de første skridt hen imod at producere vindmølletårne i staten Iowa USA. Vi står nu utroligt stærkt rustet, og går en meget spændende og travl fremtid i møde, siger adm. direktør Jeff Lauritzen.

Det er da heller ikke en hvem som helst, der nu går ind i vindmølleindustrien. Ken Hendricks, der ejer Hendricks Holding, blev i 2006 udnævnt til 'Entrepreneur of the Year' i USA.

Den udnævnelse kom efter en imponerende udvikling af koncernen, der er en af USA's hurtigst voksende.

Koncernen har da også meget store ambitioner med sin entre i vindmølleindustrien. Amerikanerne bebuder kort og godt, at de går efter at blive en af verdens største leverandører til industrien.

Roug, nu Hendricks Industries, beskæftiger cirka 150 medarbejdere. I det seneste offentliggjorte regnskab, 2004/05, omsatte virksomheden for knap 115 mio. kr.

Resultatet før skat var et minus på næsten 20 mio. kr. før skat. jc