Amerikansk flygigant bliver profitabel efter fusion

Fusionen har gjort American Airlines Group til det største flyselskab i USA, foran United Airlines og Delta.

Fusionen mellem American Airlines og US Airways har gjort American Airlines Group til det største flyselskab i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

American Airlines Group, der er blevet til efter en fusion mellem US Airways og American Airlines, præsterer nu et stærkt forbedret regnskab for 2013 i forhold til 2012.

Det skriver Financial Times.

Fusionen har gjort American Airlines Group til det største flyselskab i USA, foran United Airlines og Delta. Overskuddet er steget til knap det femdobbelte i den nye koncern.

- De finansielle resultater er bevis på det stærke fundament vi har på plads, og vi forventer, at vi kan forbedre på de her resultater i takt med, at vi integrerer vores aktiviteter yderligere i 2014, udtaler Doug Parker, topchef for det nye fusionerede selskab American Airlines Group, til Financial Times.

Overskuddet i AAG blev, udregnet for de to fusionspartnere samlet, 1,9 mia. dollar ud af en omsætning på 40,4 mia. dollar i 2013, mod 407 mio. dollar i overskud ud af en omsætning på 38,6 mia. dollar i 2012.

Ifølge analytikere afspejler det forbedrede resultat i AAG, at forholdene for flyselskaberne på det amerikanske marked er blevet bedre. En stribe fusioner og konkurser har reduceret konkurrencen på markedet og gjort det muligt for flyselskaberne at skære i omkostningerne, hvilket har forbedret rentabiliteten i sektoren som helhed.