Amerikansk centralbank har ingen hastværk med renteforøgelse

Den amerikanske centralbank Federal Reserve, holdt alle døre åbne på det pengepolitiske møde som blev afsluttet onsdag aften dansk tid.

Foto: ALEX WONG. Centralbankens Federal Open Market Committee, der står for pengepolitikken, vil fortsat være "tålmodig" med at hæve renten, mens der samtidig peges på, at inflationen er faldet yderligere, og at den måske vil falde mere. Centralbankschef Janet Yellen ses som nummer to fra højre. 
Læs mere
Fold sammen

Centralbanken signalerede, at der ikke er højere korte renter i udsigt før tidligst i juni, mens analytikere og investorer fortsat må gætte sig frem til, hvor lang tid der går før banken løfter den toneangivende rente fra nær nul.

Centralbankens Federal Open Market Committee, der står for pengepolitikken, vil fortsat være "tålmodig" med at hæve renten, mens der samtidig peges på, at inflationen er faldet yderligere, og at den måske vil falde mere.

Om USA's økonomi i almindelighed bemærkede Federal Reserve, at den vokser i et "solidt tempo", og at der er en god jobskabelse, mens arbejdsløsheden falder.

Den seneste tids uro på finansmarkederne bliver dermed anset som "hvid støj", da vurderingen er den mest optimistiske siden før den økonomiske nedtur begyndte i 2007.

Federal Reserve forventer dog, at renten vil stige på mellemlang sigt, efterhånden som arbejdsmarkedet bedres, og den midlertidige effekt af de lave energipriser fortager sig.

FOMC-medlemmerne har i mere end et år peget på sommeren 2015 som det sandsynlige tidspunkt for en forøgelse af den toneangivende rente, men investorerne er i stigende grad overbevist om, at det træge tempo i inflationen vil tvinge Fed til at vente i alt fald til efteråret.