Amerikansk centralbank flirter med rentestigning

USA's centralbank, Federal Reserve, behøver ikke længere køre med rekordlave renter for at støtte den amerikanske økonomi. Sådan lyder budskabet onsdag fra James Bullard, der er chef for St. Louis-afdelingen af den amerikanske centralbank.

Foto: JONATHAN CROSBY.
Læs mere
Fold sammen

Bullard, der længe har været fortaler for at hæve renten i USA fra det nuværende niveau på 0 til 0,25 pct., talte torsdag ved en konference i Washington i USA og gentog her sine synspunkter:

- Jeg har talt for at begynde at normalisere styrerenten i USA. Den amerikanske økonomi er ret tæt på normalen i dag, baseret på en arbejdsløshed på 5 pct., hvilket mere eller mindre er den pengepolitiske komités estimat på det langsigtede niveau, og en inflation, renset for olieprischokket i 2014, der kun er en anelse under komitéens mål, siger James Bullard i talen ifølge Bloomberg News.

Centralbankens pengepolitiske komité, FOMC, holder sit næste rentemøde i midten af december og ventes at flytte på styrerenten for første gang siden december 2008. Ifølge en Bloomberg-rundspørge venter knap to tredjedele af de adspurgte økonomer, at renten bliver hævet 0,25 pct.point til et spænd på 0,25 til 0,50 pct.

Senere torsdag taler også Fed-chef Janet Yellen og flere andre medlemmer af styrekomitéen.