Amerikansk bildelsfirma tæt på fusion til 20 mia. dollar

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Hagemann Bro
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske Johnson Controls er ved at nærme sig et opkøb af det amerikanske sikkerhedsselskab Tyco International.

Det skriver Bloomberg News.

Opkøbet kan ifølge the Wall Street Journal, som har talt med kilder med indblik i forhandlingerne, have en værdi af op imod 20 mia. dollar.

Officielle meldinger om fusionen kan ifølge kilderne komme i løbet af mandag. Men der er også risiko for, at timingen misser, og at forhandlingerne går i opløsning i sidste øjeblik.

Johnson Controls, der er mest kendt for at producere interiør til biler, meddelte sidste år, at selskabet vil strømline sin forretning. Det betyder blandt andet, at selskabet afskediger 3000 medarbejdere. Den trimmede koncern skal primært koncentrere sig om teknologi til energilagring og den division, som producerer HVAC-systemer.

Tyco er et forhenværende konglomerat, som i dag har en portefølje, som fokuserer på sikkerheds- og overvågningsprodukter til mindre virksomheder. Selskabet er tidligere blevet vurderet til at være et attraktivt mål for opkøb, men senest i foråret 2015 udelukkede Tycos topchef, at selskabet var til salg og påpegede, at man selv var på udkig efter opkøbsmuligheder.

Johnson Controls-aktien steg i fredagens handel på Wall Street med 1 pct. til 35,60 dollar, mens Tyco-aktien løftedes med 2 pct. til 30,59 dollar.

/ritzau/FINANS