Ambu skifter ud på formandspost - brancheveteran tager over

Lars Rasmussen bliver ny bestyrelsesformand for Ambu, der dermed har skiftet ud på de to øverste poster i år.

Lars Rasmussen bliver ny bestyrelsesformand for Ambu. Han er i forvejen formand for Coloplast og Lundbeck. Emil Hougaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den danske virksomhed Ambu skifter ud i bestyrelsestoppen.

Jens Bager har de sidste ni år været for bordenden i den hurtigtvoksende medicovirksomhed, der sælger udstyr til hospitaler - herunder kameraer til undersøgelser i kroppen.

Han bliver afløst af Lars Rasmussen, der gennem en årrække har været direktør for Coloplast, hvor han i dag er bestyrelsesformand.

Det oplyser Ambu i en meddelelse til fondsbørsen i forbindelse med sit årsregnskab.

Det er det andet store skift i toppen af Ambu i løbet af få måneder.

Tidligere i år blev den mangeårige direktør Lars Marcher fyret, hvilket kom som en stor overraskelse for de analytikere og investorer, der følger selskabet tæt.

Ambu har gennem en årrække vokset i stor fart, og det har mangedoblet aktiekursen.

Marcher er blevet erstattet af amerikaneren Juan José Gonzalez, og på den baggrund mener Jens Bager, at det er rette tid til at skifte. Han siger, at beslutningen er truffet på egen hånd.

»Selskabet har i de år jeg har været bestyrelsesformand mangedoblet såvel omsætning som værdi, og senest er det lykkedes at rekruttere Juan José Gonzalez som ny CEO i Ambu.«

»Selskabet står nu over for en ny rejse, der kan gøre Ambu til en af de helt store spillere indenfor visualisering,« siger Jens Bager i en meddelelse.

Ambu har onsdag sat punktum for det seneste regnskabår, hvor omsætningen nåede 2,8 milliarder kroner.

Det er en vækst på fire procent over det seneste år, hvilket er lavere, end selskabet har været vant til.

Det lavere tempo hænger sammen med, at Ambu tidligere i år droppede samarbejdet med en partner i USA og fremover selv vil stå for at sælge sine produkter. Det skal på sigt blive en økonomisk gevinst.

Ambus store sællert er en slags engangskameraer - kendt som skoper - som bruges til at undersøge luftvejene hos patienter.

Næste store satsning for Ambu er skoper, der kan bruges til andre typer undersøgelser - herunder øre, næse og hals.

/ritzau/