Amazons topchef betaler milliarder i skilsmisse-aftale

Den rigeste mand i verden, Amazons topchef Jeff Bezos, skal betale milliarder til sin kommende ekskone MacKenzie Bezos i det, der tegner til at blive den største skilsmissesag nogensinde. MacKenzie Bezos har allerede offentliggjort, at hun agter at donere halvdelen af den store sum penge til velgørende formål.

Topchefen for Amazon, Jeff Bezos, skal punge ud af sine mange milliarder i verdens største skilsmissesag. Dog vil han stadig forblive verdens rigeste mand. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLEMENS BILAN/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største skilsmissesag løber op i et milliardbeløb, når Amazons adm. direktør Jeff Bezos overdrager mere end fire pct. af handelsgigantens aktier til sin kommende ekskone, MacKenzie Bezos. Dermed vil verdens rigeste mand ifølge Forbes' milliardærliste gøre MacKenzie Bezos, til den fjerderigeste kvinde i verden.

Det skriver The Guardian.

Det forventes, at de endelige detaljer omkring skilsmissen falder på plads i denne uge. De fire pct. aktier er værdsat til omkring 38 mia. dollar eller 250 mia. kr. Dermed bliver skilsmissen mellem Jeff og MacKenzie Bezos den største og dyreste skilsmissesag i verdenshistorien. Den hidtige rekord lå på 2,5 mia. dollar, ca. 16,5 mia. kr., der blev udbetalt til Jocelyn Wildenstein i 1999, da hun gik fra kunstforhandleren Alec Wildenstein.

Selvom Jeff Bezos nu skal til at punge ud, vil han ifølge Forbes stadig være den rigeste mand i verden med en værdi på omkring 118 mia. dollar, der svarer til 777 mia. kr.

Efter skilsmissen er fuldendt, vil den 49-årige Mackenzie Bezos være fjerderigeste kvinde i verden. MacKenzie, der i dagligdagen er forfatter, har allerede gjort det klart, at hun agter at give mindst halvdelen af sin formue til velgørende formål, skriver The Guardian.

MacKenzie, der blev gift med Jeff Bezos i 1993, har udtalt, at hun har »en uforholdsmæssig stor mængde penge at dele ud,« og hun har allerede lovet at ville arbejde hårdt på at donere de mange milliarder, indtil »pengeskabet er tomt,« skriver avisen.

I et brev til velgørenhedsorganisationen Giving Pledge, der er skabt af investoren Warren Buffet og Microsofts medstifter Bill Gates, opfordrer MacKenzie Bezos verdens rigeste mennesker til at give mindst halvdelen af deres formuer væk til velgørenhed, præcis som hun har sat sig for.

Jeff Bezos har ikke støttet op om målene i Giving Pledge, men har dog givet omkring to mia. dollar, dvs. 13,2 mia. kr., til fonden Bezos Day One for at bekæmpe hjemløshed og forbedre uddannelse til børn fra familier med lave indkomster. De to mia. dollar svarer til lidt under 2 pct. af sin samlede formue.

I et tweet har Amazon-chefen lykønsket sin forhenværende kone.

»MacKenzie vil være fantastisk, omsorgsfuld og effektiv i filantropi, og jeg er stolt af hende. Hendes brev er så smukt,« skriver topchefen i tweetet.