Amazon-milliardær vil have tung industri ud i rummet

Grundlæggeren af Amazon.com Jeff Bezos mener, at udforskning af rummet bliver helt afgørende for bevarelse af jorden. Fremover skal der kun være boliger og let industri på jorden, lyder hans vision.

Foto: BLUE ORIGIN

Om nogle år vil produktion af alt tung industri være flyttet ud i rummet. Det skal være med til at beskytte miljøet her på jorden. Er man bindegal eller meget visionær med en sådan udtalelse?

Svaret på det spørgsmål får vi først om nogle år. Budskabet kommer fra grundlæggeren af Amazon.com milliardæren Jeff Bezos. Det skriver norske E24.no.

Det var under IT-konferencen "Code 2016", at han tog ordet og fremhævede, at verdensrummet vil blive hans store satsningsområde i de kommende år.

Gennem selskabet Blue Origin vil Bezos bygge infrastruktur som vil reducere omkostninger ved at rejse i rummet kraftigt. Det drejer sig blandt andet om en raket, som kan lande.

Herudover mener Jeff Bezos, at udforskning af rummet bliver helt afgørende for, at jorden kan bevares for de kommende generationer.

»Adgangen til energi er begrænset. Om nogle hundrede år vil alt vores tungeste industri være flyttet ud i verdensrummet. Jorden vil kun være for boliger og let industri. Der bør ikke være tung industri på jorden. Vi kan bygge gigantiske datafabrikker i rummet,« siger Jeff Bezos til IT-avisen Recode.

Jeff Bezos er verdens femte rigeste person med en formue på lige over 300 mia. kr., og han er blot en af flere succesrige IT-grundlæggere, der har kastet sig over rummet som satsningsområde.  Det samme gælder for Elon Musk, der har grundlagt virksomheden, som producere elbilen Tesla.