Amazon kan være på vej ind i Sverige

Svenske netbutikker er ved at kridte skoene forud for Amazons annoncerede indtog i landet, som ventes at ske inden for et år. Samtidig har netgiganten indgået en "historisk" aftale med IKEA.

Foto: NOAH SEELAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Then we’re all dead.« Alle netbutikker bliver slaver under Amazon, og der bliver ikke plads til os. Sådan kan man godt forledes til at tænke,” siger Nicklas Storåker, der er chef for den svenske prissammenligningstjeneste Pricerunner.

Der har længe verseret rygter om, at Amazon ville etablere sig i Sverige, skriver Breakit, som tidligere har afsløret, at netgiganten har købt områdedomænet Amazon.se

Og i dag skal Storåker angiveligt have fået bekræftet fra ”pålidelig” kilde, at rygterne om Amazons lancering på det svenske marked stemmer – og at den er nært forestående.

»Vi er indstillet på, at det vil ske om mellem én og tolv måneder,« siger han.

En aftale med IKEA

Han fastslår, at det får stor betydning for netmarkedet. Er man negativt indstillet, kan resultatet blive som i det indledende citat.

»Er man derimod mere optimistisk, kan man se det som en ekstra platform og en ny kanal. Stort set alle netbutikker er afhængige af Google. Amazon kan være et trafikalternativ,« siger Storåker.

Han tror, Amazon kan bidrage til at trække en del af de folk over fra de fysiske butikker til nethandlen, som hidtil har været noget skeptiske.

Ifølge Breakit har Amazon endnu større planer for vore naboer mod øst. En kilde opgiver, at Amazon og den svenske møbelgigant er på vej til at indgå en historisk aftale.

Planen skulle gå ud på at lade IKEA skal begynde at sælge sine varer via Amazons markedsplads, som måske ikke overraskende hedder Amazon Marketplace.

Kilden fortæller, at han har talt med flere personer, som mener, at aftalen allerede er underskrevet, selv om der endnu ikke har været nogen officiel bekendtgørelse.

I et interview med Bloomberg tidligere i oktober sagde IKEA-chef Jesper Brodin imidlertid, at de ser på muligheden for at bruge andre platforme end sin egen netbutik for at fremme salget online.