Amazon-ejer køber Washington Post

Den amerikanske avis The Washington Post får ny ejer efter fire generationer i Graham-dynastiets hænder.

Ejeren af Amazon.com, Jeff Bezos, køber Washington Post for 250 mio. dollar (1,4 mia. kroner). Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amazon.com-stifteren Jeff Bezos betaler 250 mio. dollar (1,4 mia. kroner) for det hæderkronede dagblad og tilknyttede publikationer.

Amazon.com får ingen rolle i købet, og det er Bezos selv, der har købt avisen. Han bliver eneejer, når handlen er gennemført, hvilket sandsynligvis vil ske inden for 60 dage.

The Washington Post er blandt andet avisen bag afsløringen af Watergate-skandalen og har i flere årtier været en af de ledende avistitler i USAs forbundshovedstad Washington.

Avisen har imidlertid lidt økonomiske tab i de seneste år, hvor de traditionelle nyhedsmedier har oplevet pres fra internetmedier samt tab af læsere og annoncører.

Den administrerende direktør for medievirksomheden The Washington Post Co., Donald Graham, siger, at avisen »kunne have overlevet under selskabets ejerskab og været rentabelt i en overskuelig fremtid. Men vi ønskede at gøre mere end at overleve. Jeg siger ikke, at dette garanterer succes, men det giver os en langt større chance for succes,« siger han til The Washington Post.Jeff Bezos er en af verdens rigeste med en anslået formue på 25 mia. dollars (141 mia. kroner).