Alm. Brand hæver præmie for cyklister med 800 procent

7.000 medlemmer af Danmarks Cykle Union er ikke længere med i en kollektiv ulykkesforsikring, fordi Alm. Brand har hævet præmien fra 100.000 kr. til 800.000 kr. om året.

Alm. Brand hæver præmie for cyklister med 800 procent - 1
Dansk Cykle Union er på jagt efter et nyt forsikringsselskab, da Alm. Brand har sat præmien op med 700.000 kroner om året. Foto: Annett Bruhn
Læs mere
Fold sammen
800 procent. Så meget har forsikringsselskabet Alm. Brand hævet præmien med for 7.000 cyklister.

På grund af den gigantiske stigning har Danmarks Cykle Union ikke betalt girokortet, og den kollektive ulykkesforsikring for for de 7.000 medlemmer gælder derfor ikke mere. Der er tale om 4.500 motionscyklister og 2.500 såkaldte licensryttere, der deltager i egentlige cykelløb, der nu står uden kollektiv ulykkesforsikring.

»Præmien har hidtil ligget i omegnen af 100.000 kr. om året. Nu stiger den så til 800.000 kr., og vi har ikke tilnæmelsesvis set dokumentation for, at der er belæg for at hæve præmien så meget,« siger Peder Pedersen, der er formand for Danmarks Cykle Union.

Han erkender, at Alm. Brand er i deres gode ret til at gøre det, og at Danmarks Cykle Union dermed ikke har nogle muligheder for at gøre noget for medlemmerne.

Alm. Brand har som flere af de andre forsikringsselskaber haft travlt med at vende en negativ bundlinie til en positiv bundlinie i regnskabet i det forløbne år. Den nemmeste måde at gøre det på er ved at hæve præmierne på forsikringerne.

Alm. Brand hævder, at den kollektive ulykkesforsikring ikke har hængt sammen økonomisk, fordi der har været for mange skader.

»Vi etablerede ordningen i 2001, men det viste sig, at det udviklede sig meget dårligere end forventet,« siger informationschef Susanne Biltoft fra Alm. Brand.

Hun henviser til, at den kollektive ordning oplevede 27 skader i 2002, og da en skade typisk kostede mellem 25.000 kr. og 50.000 kr., hang ordningen ikke økonomisk sammen.

»Vi så allerede i 2001, at det ikke hang sammen, men da den lige var etableret, valgte vi at vente et par år, for at se, om der var tale om et usædanvligt år med mange skader. Men det blev ikke bedre,« siger Susanne Biltoft.

Hun vurderer, at Alm. Brand har solgt forsikringen alt for billigt, fordi selskabet ikke har haft det nødvendige erfaringsgrundlag til at fastsætte den rigtige pris.

Danmarks Cykle Union er nu på jagt efter et andet forsikringsselskab, der vil stå for den kollektive ulykkesforsikring.