Alle tre IFO-indekser i Tyskland overrasker positivt

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO udviklede sig bedre end ventet i juli, da det steg til 116,0 fra 115,1 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 114,9 ifølge Bloomberg og således en forventning om et fald.

Arkivfoto. Det tyske erhvervstillidsindeks IFO udviklede sig bedre end ventet i juli, da det steg til 116,0 fra 115,1 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 114,9 ifølge Bloomberg og således en forventning om et fald.  Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEXANDRA BEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima steg også overraskende til 125,4, det højeste nogensinde, fra 124,1 måneden før. Til sammenligning havde økonomerne ventet indeks 123,8.

Endelig overraskede også forventningsindekset med en stigning til 107,3 fra 106,8. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet et fald i forventningsindekset til 106,5.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.