Alle bør tage ansvar for egen overvægt, mener Birgitte – men så begyndte hun at undersøge sagen

Journalist og kommentator hos Berlingske Birgitte Erhardtsen har undret sig over, at andre ikke bare kan gå på slankekur og tabe sig, når hun selv kan finde ud af det. Nu er hun selv gået på slankekur – igen.

 
Berlingskes Birgitte Erhardtsen vil gerne tabe sig, men hun er ikke tyk nok til Novo Nordisks nye quickfix Wegovy. Så der er kun én vej – slankekur! Video: Mathias Svold. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommentator og journalist Birgitte Erhardtsen er kendt for sine skarpe og skrappe kommentarer i Berlingskes spalter, og hun har også altid været skrap, når det gælder overvægt.

For meget fedt er ens eget personlige ansvar, mener hun. Dermed mener hun det samme, som hele ni ud af ti danskere mener ifølge en ny undersøgelse. Og det passer med hendes egen erfaring, nemlig at det godt kan lade sig gøre, at tabe sig, hvis man vil.

»De overvægtige personer må tage ansvar for deres overvægt og bevæge sig mere og spise mindre, ligesom jeg selv gør, selvom jeg ikke er rigtig overvægtig,« siger Birgitte Erhardtsen i denne video.

Alligevel blev hun nysgerrig, da hun – trods otte kilo for meget på sidebenene – fandt ud af, at hun faktisk er normalvægtig og slet ikke tyk nok til at bruge Novo Nordisks nye vægttabsmiddel, Wegovy, som hun ellers havde udset sig som en smutvej uden om den sædvanlige low-CARB slankekur.

I weekenden fortalte Birgitte Erhardtsen om sin holdning til overvægt, og hvordan den er blevet mere nuanceret, efter at hun har talt med en række af Danmarks bedste eksperter i fedme, som har lært hende, at det »vist ikke er så simpelt at tabe sig«.

Samtidig gav hun sine bedste tip til, hvordan man taber sig, hvis man hører til dem, der ikke er tykke nok til at få vægttabsmedicin. Du kan læse artiklen her.