Alibaba-boss vil skabe 100 millioner nye arbejdspladser

I et brev til aktionærerne lover grundlæggeren af det asiatiske nethandelsfirma Alibaba, at virksomheden står over for et historisk vendepunkt. Om 20 år vil Alibaba betjene to milliarder kunder og skabe 100 millioner nye job, lyder det.

Den kinesiske internet-milliardær og stifter af Alibaba Group, Jack Ma, er klar til at indtage verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: RUNGROJ YONGRIT

Investorerne tripper utålmodigt for at få den massive vækst at se, som der var lagt op til, da Alibaba for to år siden blev børsnoteret i USA med historiens største børsnotering, der indbragte den asiatiske nethandelsplads mere end 25 milliarder dollar.

Sidenhen er aktiekursen steget med under ti procent i løbet af de seneste to år, og Alibaba har indtil videre ikke rigtig formået at indtage andet end det kinesiske hjemmemarked. Men nu er tiden kommet til, at Alibaba »erobrer resten af verden«.

Sådan lyder meldingen i et brev, ejeren af Alibaba, Jack Ma, har sendt til sine aktionærer. Det skriver Dagens Næringsliv.

»Om 20 år håber vi at betjene to milliarder kunder fra hele verden, støtte 10 millioner profitable selskaber og skabe 100 millioner arbejdspladser,« skriver Alibaba-formanden.

Årsagen til de store armbevægelser forklarer Jack Ma med den »internetrevolution«, han oplever, at verden står overfor. I brevet til aktionærerne spår han blandt andet, at datakraft vil få et gennembrud i løbet af de næste 30 år og blive verdens nye naturressource. I den forbindelse, skriver han, vil detailhandelen gennemgå store ændringer.

»Vi fortsætter for fuld kraft med at bygge verdens største økosystem for detailhandlen«, skriver han i aktionærbrevet.

Succesen på det kinesiske hjemmemarked skaber en god grobund for, at Alibaba kan spille en fremtrædende rolle i den internationale handel fremover, lyder det.

»I 2013 udgjorde indtægter fra mobilplatforme under ti procent af vores totale omsætning. I sidste kvartal udgjorde mobilindtægter 75 procent. Vi har 430 millioner aktive brugere. Det betyder, at en ud af tre kinesere har handlet med mobiltelefonen,« skriver Jack Ma.